Familiedag, sommige families plannen eens in de zoveel tijd een dag waarop ze iets leuks gaan doen met de familie. Van boerengolf tot een dagje naar een pretpark, het kan allemaal op familiedag. Ben jij dit keer aan de beurt om een leuke dag te organiseren, dan hebben wij nog een aantal tips om er een actief uitje van te maken.

Laser gamen voor iedereen

Laser gamen wordt vaak gezien als iets voor kinderen en jongeren, maar ook volwassenen kunnen meedoen aan deze activiteit. Laser gamen kan vergeleken worden met paintballen, alleen doet laser gamen geen pijn. Hierbij schiet je op elkaar met een laserstraal in plaats van verfballetjes. Bij sommige locaties is het verboden om te rennen tijdens het laser gamen, hierdoor is het voor iedereen mogelijk om mee te doen. Je zult laser gamen wel moeten combineren met een andere activiteit, het duurt namelijk meestal maar een kwartier.

Ontsnap uit een escape room

Escape rooms worden steeds populairder. Je laat je met een groep mensen opsluiten in een kamer en moet proberen om eruit te ontsnappen door verschillende puzzels op te lossen. Hier zit echter wel een tijdslimiet aan, is het na die tijd niet gelukt om te ontsnappen, dan heeft je team verloren. Vaak kun je met ongeveer acht personen uit een kamer proberen te ontsnappen. Je zult in de escape room samen moeten werken met je familie om op tijd de code of sleutel voor de uitgang te vinden.

Klimmen in een avonturenbos

Voor deze activiteit is het belangrijk dat je geen last van hoogtevrees hebt. Bij een klim en avonturenbos hebben de meeste activiteiten namelijk met hoogte te maken. Beklim bijvoorbeeld een klimwand, klim hoog tussen de boven door en maak een vrije val. Je hebt wel lef nodig voor deze activiteiten. De activiteiten worden ook in verschillende moeilijkheidsgraden aangeboden.

Het combineren van verschillende activiteiten is natuurlijk ook mogelijk. Vaak kunnen deze activiteiten in een in- of outdoor evenementen centrum gedaan worden. Hier kan dan bijvoorbeeld een escape room gecombineerd worden met een kwartiertje laser gamen.