Foto’s helpen mensen herinneren wat zij hebben meegemaakt. Of het nu om een verjaardag gaat, een groot bedrijfsfeest of een sportdag, foto’s zijn altijd leuk: op het moment zelf, maar ook tientallen jaren later. En daarom is het dus ook zo ontzettend belangrijk om hieraan te denken wanneer je een evenement organiseert. Een evenement organiseren zonder een camera (en eventueel een fotograaf)te regelen, is dan ook echt uit den boze.

Waarom een smartphone niet voldoet

Is dat nou echt nodig? Tegenwoordig loopt toch iedereen met een smartphone rond waarmee op elk gewenst moment foto’s gemaakt kunnen worden. Maar zeg nou zelf, deze kwaliteit is vaak ook niet bijster goed toch? En je kunt ze vervolgens natuurlijk bewerken om ze wat beter uit te laten komen, maar echt goed wordt het toch nog niet. En heb je echt zo’n goede telefoon die prachtige foto’s maakt, dan loop je waarschijnlijk weer tegen het probleem aan dat die telefoon zo snel leeg is. En foto’s maken en bellen kan natuurlijk ook niet tegelijkertijd.

Wat voor soort camera heb je nodig?

Dus moet je een camera regelen. Maar wat voor een camera? Dat hangt er helemaal vanaf wat voor soort evenement je organiseert en wat je van de foto’s verwacht. De meest eenvoudige en voordelige optie is een standaard digitale systeemcamera die gemakkelijk in de hand is mee te nemen en waar in principe iedereen wel mee overweg kan. Maar wil je gaan voor meer kwaliteit, dan moet je het toch zoeken in het aanbod spiegelreflexcamera’s. Foto’s gemaakt met een spiegelreflexcamera zijn doorgaans van een betere kwaliteit: meer scherpte, diepte en perspectief. Maar voor deze camera’s is het wel handig om door iemand te laten gebruiken met wat meer fotografiekennis, grofweg omdat er minder standaardinstellingen zijn en je dus zelf iets meer moet nadenken. Natuurlijk kan je dit ook zelf instellen bij de digitale systeemcamera’s, maar deze zijn vrijwel altijd voorzien van een redelijk goede automatische stand. Wil je veel overzichtelijke bewegende beelden maken? Kies dan voor een actiecamera van bijvoorbeeld GoPro of Sony.

Zoek je nog een goede digitale camera? Kijk eens in de webshop van Foto Tuerlings.

Trek nieuwe bezoekers naar je website of Facebookpagina

Al met al hangt het dus vooral af van het soort evenement dat je organiseert. De belangrijkste les die wij je in elk geval willen meegeven is om als organisator wel zelf een fotografiemogelijkheid te regelen. Deel tegelijkertijd een kaartje uit met een link naar je website of Facebook, dan haal je er gelijk een aantal nieuwe bezoekers uit. De meeste mensen willen na afloop toch altijd wel even zien hoe ze op de foto staan.