December nadert alweer. Dat betekend dat het winterse weer eraan komt, maar natuurlijk ook dat de feestmaand zelf voor de deur staat. Mensen leven hier massaal naar toe. In Nederland vieren we aan het begin van de maand natuurlijk Sinterklaas. Vooral voor mensen met jonge kinderen is dit een geweldig feest. Een paar weken later staat er een mondiaal feest op het programma: kerstmis. Een weekje later is het alweer oud & nieuw en begint 2022 al. Wat gaat de tijd toch snel. Al deze festiviteiten zijn natuurlijk op zichzelf al leuk, maar de weg ernaartoe is ook een ware belevenis. Voor Sinterklaas heerst natuurlijk de spanning of je veel cadeautjes krijgt en of je niet mee in de zak naar Spanje moet. Voor kerst is de voorbereiding voor iedereen anders. Voor deze feestmaand wil je wel dat je huis mooi schoon is. Hiervoor is het ook mogelijk om je huis te laten onderhouden.

Kerstboom optuigen

Een ritueel wat vrijwel iedereen in Nederland volgt, is het opzetten en optuigen van de kerstboom. Sommige mensen maken het zichzelf gemakkelijk met een kunststof kerstboom, maar veel mensen kopen een echte mooie naaldboom bij een tuincentrum of een lokale boomkweker. Ook hier hangt het er weer vanaf of je kinderen hebt. Met kleine kinderen zullen er vaak zelf geknutselde ballen en slingers in de boom hangen, waar bij andere mensen mooie versiering uit de winkel hangt.

Kerstmarkt bezoeken

Als je mooie versiering wil scoren, kun je naar een gezellige kerstmarkt gaan. Je kunt bijvoorbeeld naar een kerstmarkt met de bus via een touringcarbedrijf. Zo hoef je zelf niet te rijden en moeilijk te doen met parkeren. Vooral grote kerstmarkten in Duitsland worden namelijk erg druk bezocht. Dat is natuurlijk niet voor niks, want kerstmarkten in Aken, Düsseldorf, Oberhausen en Keulen zijn prachtig om te zien. Een dagtocht kerstmarkt is natuurlijk veel meer dan alleen wat kerstinkopen doen. Het is een beleving op zich. Je kunt vaak van veel lekkers genieten. Denk aan oliebollen, warme wafels en glühwein.