Ben jij de gelukkige en moet je een feest organiseren voor je beste vriend, moeder of ander familielid en weet je totaal niet wat je die avond moet gaan doen? Een leuk en sportief gezelschapsspel is darten. Maak teams en strijd tegen elkaar. Om het helemaal af te maken kun je de beste darter van de avond een prijs geven. Wat heb je allemaal nodig en waar moet je op letten? In dit artikel vertellen we jou graag waar je om moet letten als je tijdens jouw feest wilt gaan darten.

Dartpijlen

Om te kunnen darten heb je goede dartpijlen nodig, bij het kopen van dartpijlen moet je op de grip en het gewicht van de pijl letten. Een fijne grip zorgt ervoor dat je de dartpijl beter op het dartbord kunt gooien. Daarnaast speelt het gewicht van de dartpijl ook een belangrijke rol. De verschillende gewichten lopen sterk uiteen. Je hebt dartpijlen van 12 gram maar ook van 50 gram. Voor de beginnende darters raden wij aan om te darten met een pijl van 24 gram of meer. Aangezien de meeste mensen op jouw feest geen professionele darters zijn, is een dartpijl van 24 gram een veilige optie. Om het feest helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om je dart shafts te bedrukken met een persoonlijke boodschap.

Unicorn dartbord

Naast een goede set dartpijlen heb je natuurlijk ook een fijn dartbord nodig. De unicorn dartbord is een geschikt bord om op te spelen. Het is gemaakt van een kwalitatief hoogstaand materiaal, namelijk sisal. Dit materiaal is zeer stevig en slijt niet snel.

Elektronisch dartbord

Komen er ook kleine kinderen op jouw feest? Om ervoor te zorgen dat zij op een veilige manier mee kunnen spelen, kun je het beste kiezen voor een elektronisch dartbord. Voor een elektronisch dartbord heb je wel andere pijlen nodig, namelijk softtip dartpijlen. Deze pijlen hebben een plastic punt en zijn veilig voor kinderen. Daarnaast houdt een elektronisch dartbord automatisch de score bij.

Darten is kortom een activiteit dat iedereen wel leuk vindt om te doen, van jong tot oud. Mits niemand te fanatiek wordt natuurlijk!