Ben jij de gelukkige die het teamuitje voor je collega’s of je sportteam mag organiseren? Dan hebben wij een leuk idee: ga lekker het avontuur opzoeken en ga survivallen! Dit is een leuke activiteit voor teambuilding en je kan het zo spannend maken als je zelf wilt. Voor kleine of grote groepen en voor jong en oud.

Heb je nog niet echt een beeld bij survivallen of denk je alleen maar aan zonder elektriciteit en wc’s kamperen? Dan zit je goed mis. Denk bijvoorbeeld aan de volgende uitdagende activiteiten die meestal in het bos plaatsvinden: klimmen, abseilen, speleologie, high rope parcours, tokkelen, nordic walking, boogschieten, river ropes, mountainbiken, gps tochten, helikopter dropping, paintball, raften, kanoën, quad rijden, langlaufen, kajakken en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Al deze activiteiten dragen op een leuke manier bij aan teambuilding, omdat je bij alles goed moet samenwerken om het parcours af te ronden of de opdrachten te voltooien. Dit maakt een survival dag of weekend dan ook de ideale activiteit voor een bedrijfs- of teamuitje. Maar waar kan je eigenlijk survivallen?

Natuurlijk zijn er in Nederland een aantal plekken rondom bossen waar je kunt survivallen. Lekker dichtbij, maar voor de echte survivalervaring kan je beter naar de Ardennen vertrekken. Helemaal niet heel ver, vooral als je in het zuiden van het land woont, en het hoeft dus ook niet per se veel duurder te zijn. Je zult zien dat de natuur en de omgeving daar helemaal gemaakt zijn voor het survivallen. Het is niet voor niets dat de Ardennen bekend staan als dé survivalplek van de Benelux.

En wanneer je eenmaal in de Ardennen bent, kan je er heel makkelijk voor kiezen om daar een of meerdere nachten te overnachten. Luxe in een eigen appartement of lekker kamperen op een leuke camping. Wij raden zelf camping Polleur aan als prettige camping om ‘thuis’ te komen na een dagje survivallen.