Het paasweekend staat voor de deur! Voor de geluksvogels onder ons die 2e paasdag én goede vrijdag vrij hebben een extra lang weekend. Wat ga je doen in dit weekend? Grote kans dat je voor een gezamenlijk paasontbijtje met de familie gaat. Ook brunchen is erg populair met Pasen. Het begint eigenlijk steeds meer op Kerstmis te lijken. Mensen gaan het namelijk steeds uitgebreider vieren: meer eten, meer familie en meer decoratie. De supermarkten proberen ons tegenwoordig ook al met Pasen te laten gourmetten!?! In dit blog leg ik jullie een aantal ideeën voor om Pasen eens op een andere manier te vieren.

Weg van huis

Ga er eens op uit met Pasen. Veel mensen gaan vaak in de voorjaarsvakantie (carnavalsvakantie voor onze zuiderlingen) naar het buitenland. Wintersportvakanties zijn veruit het populairste zo vroeg in het jaar. De weersomstandigheden zijn vaak gunstig om te skiën en te snowboarden. Is het geen idee om eens met Pasen te vertrekken? En wat dacht je van de zon opzoeken in plaats van de sneeuw? Een paasontbijt of -brunch op het strand is toch net iets lekkerder dan thuis aan de keukentafel. Zo kun je ook alvast een mooi kleurtje pakken voor de zomer die binnen een mum van tijd ook weer van zich laat horen. De tijd vliegt namelijk! Een ander idee is een leuke citytrip. Zo kun je het paasfeest eens in een andere cultuur meemaken. Het is tenslotte een religieus feest en daar horen tradities bij. Zo kun je lekker even cultuur snuiven in een onbekende stad!

Dineren

Je zou natuurlijk ook eens uitgebreid kunnen dineren in plaats van dat ontbijten, brunchen en lunchen. Elke reden om je eens lekker in de keuken uit te sloven is een goede. Ik ben als avondmens nou niet altijd even vrolijk tijdens het ontbijt. Aangezien Pasen zondags is, is het voor een aantal mensen extra zwaar om vrolijk en fit aan het ontbijt te verschijnen. Dan is lekker culinair avondeten een veel betere optie!