Bent u druk bezig met de voorbereidingen van een festival, bedrijfsfeest of sportevenement? Dan heeft u wellicht gemerkt dat u bij het aanvragen van een vergunning ook regelingen moet treffen voor de Eerste Hulp. Behalve dat het wettelijk verplicht is, voorkomt u door EHBO ook dat uw evenement kan uitlopen op een ramp. Een ongeluk zit niet voor niets in een klein hoekje. Van schaafwonden en beroertes tot oververhitting in de warme zomermaanden. Een gecertificeerde EHBO’er weet raad. Wil je een EHBO koffer of navullingen bestellen? Dat kan bij Cederroth.

Regels

Waarschijnlijk wilt u nu meteen de Eerste Hulp regelen. Een vraag die hierbij meteen naar voren komt is hoeveel gecertificeerde EHBO’ers u voor uw evenement nodig heeft. De aanwezigheid van een EHBO Post of twee EHBO’ers is verplicht. In de regel gaat men uit van minimaal één EHBO’er per 750 bezoekers. Wanneer u ervoor kiest om een EHBO Post in te richten, dan dient er ten alle tijden één gecertificeerde EHBO’er aanwezig zijn. Deze Post moet voorzien zijn van een verbandkoffer en beschikken over de mogelijkheid om de handen te wassen. Om ervoor te zorgen dat de Eerste Hulp voorzieningen tijdens het evenement goed gevonden worden, is bewegwijzering noodzakelijk.

Voordelen EHBO Cursus

U kunt ervoor kiezen om gecertificeerde EHBO’ers in te schakelen voor uw evenement. Echter biedt het volgen van een EHBO Cursus voordelen. Door het volgen van een cursus beschikt u in korte tijd zelf over de kennis die nodig is om anderen bij ongelukken te ondersteunen. U weet dan hoe u slachtoffers kunt benaderen en u bent in staat hen gerust te stellen. Dit is niet alleen handig wanneer u in de toekomst van plan bent om nog meer evenementen te organiseren. Ook in het dagelijks leven kunt u een maatschappelijke bijdrage leveren. U bent u goed voorbereid, waardoor u bij ongevallen snel en met zekerheid kunt handelen. Door uw handelen geeft uw vertrouwen en rust aan de slachtoffers en betrokkenen. Het diploma dat behaald wordt bij de EHBO Cursus is twee jaar geldig. Om op de hoogte te blijven is het mogelijk om jaarlijks een Herhalingstraining te volgen.