Het bezoeken van concerten of festivals is natuurlijk een van de leukste dingen die je in kunt doen in je vrije tijd. De festivalmarkt is nog steeds groeiende en dit komt natuurlijk door de consument zelf. Wij gaan er namelijk graag naar toe. Als het goed is houd je altijd mooie herinneringen over aan een geweldig optreden. Het kan echter ook voorkomen dat je mindere ervaringen hebt door de drukte bijvoorbeeld. In dit blog geef ik een aantal handige tips om ellende te voorkomen.

Herkenningspunt camping

Wanneer je naar een festival gaat wat meerdere dagen duurt, is kans groot dat je op de festivalcamping slaapt in je werptentje. Op zich is dat natuurlijk prima, maar je bent helaas niet de enige met die blauwe tent. Vaak staan er tientallen identieke tentjes bij elkaar op een groot grasveld. Probeer dan die van jou maar eens terug te vinden. Dit probleem kun je vrij eenvoudig oplossen en wel op drie manieren. Ten eerste: zorg dat je een immens lelijke opvallende tent koopt waar niemand anders zich in durft te vertonen. Een gele tent met paarse stippen springt vaak wel in het oog. Maar ja, zie die maar eens te krijgen in de winkel. De tweede optie is stukken eenvoudiger: neem iets opvallends mee en leg het op je tent. Een vlag is waarschijnlijk het beste en makkelijkste. De laatste optie is niet altijd mogelijk, maar dit weet je pas als je bent gearriveerd. Kijk of er toevallig een grote paal of boom in de buurt staat en ga hier naar op zoek.

Herkenningspunt drukte

Een ander nadeel van grote festivals of concerten is de drukte in de zaal of festivaltent. Als je even een biertje gaat halen ben je in een mum van tijd al je vrienden kwijt. Zo is je dag waarschijnlijk toch wat minder leuk. Zorg dus dat je elkaar terug vind door middel van een herkenbaar item. Dit kan van alles zijn. Het leukste is misschien wel een ballon vullen met helium en om je pols binden. Zo trek je altijd de aandacht, ook tussen vijfduizend mensen.