Bij het organiseren van een evenement komt natuurlijk ook een stukje promotie kijken. Want wat is nou een evenement zonder bezoekers? Maar met al die evenementen tegenwoordig kan het lastig zijn om op te vallen. Het belangrijkste is eigenlijk vooral dat je je écht goed in je doelgroep verplaatst; wat vinden ze leuk en hoe zijn ze te bereiken? Hieronder laten wij je een aantal originele manieren zien hoe je jouw evenement op een originele manier kan promoten.

Bierviltjes laten drukken
Van de week zat ik gezellig op een terrasje, toen mijn blik ineens viel op de felgekleurde bierviltjes. ‘Van welk merk is dat dan?’, was de vraag die ik hardop stelden. Wat blijkt? Het was een bierviltje waarop een groot studentenfeest werd gepromoot. Dat is nog eens slim reclame maken! Want zeg nou zelf, onbewust vallen de bierviltjes op het terras of de bar best wel op. En wie zijn er te vinden op terrasjes en in de kroeg? Juist ja, studenten. Dat is toch origineel je doelgroep bereiken?!

Stickers
Een andere originele manier om een evenement te promoten is via stickers. Nu hoor ik je denken ‘stickers, wat is daar nou origineel aan?’ en dat is begrijpelijk. Maar de mogelijkheden voor stickers drukken zijn enorm gestegen de laatste tijd. Wat dacht je van vloerstickers om jouw doelgroep op de hoogte te brengen van (de locatie van) jouw evenement, dat is toch tof? Een belangrijke voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je goed weet waar jouw doelgroep rondloopt. En anders zijn beschrijfbare stickers ook een leuke manier om de reclame persoonlijk én origineel te maken.

Een simpele flyer
Maar ook met iets simpels als een flyer kan je toch nog zorgen dat jouw evenement opvalt tussen de anderen. Laat je creatieve brein de loop en start met het ontwerpen van een opvallende flyer die zo mooi is dat jouw doelgroep deze graag wilt hebben, als een soort verzamelobject voor bijvoorbeeld op het prikbord thuis. Dit kan goed werken, want op deze manier ziet de persoon elke dag weer die flyer en gasten die daar thuis langskomen ook weer, en grote kans dat zij ook tot jouw doelgroep behoren. Een flyer in de vorm van een fleshanger of deurhanger is ook een goed idee!

Professionele drukker
Bovenstaande ideeën zijn natuurlijk heel leuk, maar kies dan wel voor een professionele drukker! Een goed idee moet immers nog beter uitgevoerd en afgewerkt worden. Zelf heb ik hele goede ervaring met Q-Promotions drukwerk, omdat zij goed meedenken met hun klanten en open staan voor maatwerk. En maatwerk is belangrijk als je je evenement origineel wilt promoten!