In mijn vorige blog schreef ik al over Pasen. Het volgende feest is al weer over een maandje. 15 mei is het namelijk Pinktsteren. Ook dit Christelijke feest is een officiƫle feestdag. Het valt altijd 50 dagen na pasen en 10 dagen na Hemelvaart. Met deze feestdag herdenken we de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen en het ontstaan van de Christelijke kerk. Al is het voor de meeste mensen gewoon een lekker dagje vrij in het voorjaar. Elk jaar zijn er weer allerlei activiteiten en festivals georganiseerd tijdens Pinksteren en ook dit jaar zijn er weer genoeg dingen te doen.

Pinkstermarkten

Elke feestdag is tegenwoordig een goede reden om een markt te organiseren. Daarom hebben we tegenwoordig ook de pinkstermarkt. Eigenlijk is het ook niet zo raar, want het weer is meestal beter dan tijdens Kerstmis en Pasen. Met een lekker zonnetje en een aangename temperatuur is het toch net wat leuker om over een markt rond te slenteren. Op veel Pinkstermarkten of braderieƫn kun je tegenwoordig streekproducten proeven en kopen. Veel lokale lekkernijen zijn op hun best in het voorjaar. Denk bijvoorbeeld aan de start van het aspergeseizoen. Ook snij- en tuinbonen zijn rond Pinksteren weer volop vers verkrijgbaar. De Pinkstermarkten zijn tegenwoordig zo populair dat er altijd wel eentje bij jou in de buurt te vinden is.

Festivals tijdens Pinksteren

Tijdens het Pinksterweekend worden er ook elk jaar weer vele festivals gehouden. Het oudste jaarlijks terugkerend popfestival Pinkpop wordt doorgaans tijdens dit weekend georganiseerd, maar dit was vorig jaar niet het geval. Ook in 2016 zal Pinkpop niet tijdens het Pinksterweekend georganiseerd worden. Gelukkig zijn er genoeg andere festivals tijdens Pinksteren. Zo kun je tijdens het Pinksterweekend 2016 genieten van bijvoorbeeld 7th Sunday Festival, Dunya Festival, Ribs & Blues of het International Jazz Festival Enschede. Voor ieder wat wils dus. Heb jij al plannen iets gepland tijdens Pinksteren?