Een feest organiseren, wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Wij geven je graag een overzicht van alles wat je moet regelen om jouw eigen feest te organiseren. Of het nu een grootschalig feest wordt voor bijvoorbeeld studenten, of een kleinere verjaardag; met dit stappenplan wordt jouw feest gegarandeerd een succes!

Waarom en wanneer?

Elk feest begint met een idee. Dit kan de reden van het feest zijn, bijvoorbeeld het vieren van je verjaardag of het behalen van je diploma, of misschien heb je gewoon een leuk idee voor een feest, zoals een barbecue en feest organiseren voor jouw familie en vrienden. Heb je een eerste idee, ga dan op zoek naar een geschikte datum. Je gaat natuurlijk geen barbecue geven in de winter, maar jouw verjaardag van oktober ga je ook niet in maart nog vieren. Bovendien is het handig om tactisch na te denken over de datum, want je wilt natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen van de gastenlijst op jouw feest komen. Op deze manier wordt jij de Miss of Mister Super van het organiseren van feestjes. Rond de feestdagen en de lange weekenden in het voorjaar zijn de meeste mensen vaak al drukbezet, en een studentenfeest organiseer je beter na de tentamenperiode.

Wie, wat en waar?

De mensen die op jouw feest komen, bepalen voor een groot deel de sfeer van jouw feest. Denk dus goed na over wie je wilt uitnodigen voor het feest en bepaal lekker zelf met wie jij denkt een leuk feest te hebben. Bovendien hangt het natuurlijk van de hoeveelheid beschikbare ruimte af hoeveel mensen je kan uitnodigen. Vier je het thuis of huur je een grotere locatie? Zorg ervoor dat je een leuke uitnodiging maakt, online of offline, en nodig de gasten op tijd uit. Voor een groter feest zal je meer promotie moeten maken, en dan kunnen flyers bijvoorbeeld een handig idee zijn. Zorg ervoor dat je je mogelijke gasten ongeveer zes weken voor het feest op de hoogte brengt, anders hebben ze straks al andere plannen. En besluit je om het feest bij jou thuis te organiseren? Vergeet dan niet je buren in te lichten en te waarschuwen voor wat meer geluid, of beter: nodig ze gezellig uit!

Alle benodigdheden voor je feest huren

Zo, nu je weet wat je globaal wilt doen en wie je wilt uitnodigen voor je feest, is het tijd om alles echt te regelen. Maak een lijst met alles wat je nodig hebt, van drank tot lekkere hapjes tot muziek en van statafels tot een leuke aankleding van de locatie. Het is een prima idee om je feest gewoon lekker thuis te organiseren, maar natuurlijk heb je daarvoor niet alle spullen in huis. Daarvoor zijn er tegenwoordig handige bedrijfjes waar je alles voor jouw feest kunt huren zodat je dit zelf niet voor eenmalig gebruik hoeft aan te schaffen. Zo kan je bijvoorbeeld statafels huren, een grote koelkast huren of een partytent voor een spetterend tuinfeest!

Fashion: Wat zijn de modetrends en hoe loop jij er fashionable bij?

Wanneer je een feest geeft ben je het middelpunt van de aandacht. Misschien komt je crush wel langs. Dan wil je er natuurlijk wel fashionable bijlopen. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste fashion trends? Lees dan de fashion blog artikelen van Mister Super. Op deze manier blijf jij op de hoogte van de nieuwste modetrends, Loop je er trendy bij op jouw feest en maak je indruk op je crush.

Ga niet in je eentje een feest regelen

Zo, na het lezen van al deze tips zijn wij ervan overtuigd dat je klaar bent om jouw eigen feest te organiseren. Het laatste advies wat wij je willen meegeven is om je vrienden of familie om hulp te vragen. Dit maakt het organiseren een stuk makkelijker én leuker!